Naast de cello en de basklarinet behoort de marimba tot zijn favoriete instrumenten, vooral ‘omdat het een instrument is met prachtige kleuren en een omvangrijk register van sonoor-diep tot klaterend-hoog’.
In het nieuwe dubbelspelproject van de Stichting Sporck op vr 15 apr staan twee composities voor marimba-duo op het programma van Jo en zoon Misha Sporck. Deze twee dubbelspelen zijn premières en worden uitgevoerd door Ramon Lormans en Dominique Vleeshouwers, twee jonge, gelauwerde slagwerkers.
Ramon Lormans behoort tot een van de meest gevraagde marimbisten en slagwerkers van dit moment. Met zijn gepassioneerde spel en communicatieve podiumuitstraling weet hij zijn publiek te roeren.
Dominique Vleeshouwers staat bekend om zijn veelzijdigheid. Hij is gespecialiseerd in klassiek slagwerk en daarnaast een groot liefhebber van trommels uit de hele wereld.

Het geluidsfragment is uit een stuk van Misha Sporck: ‘Io’.


Sporck:

Dubbelspel

Muziek moet klinken. Zeker de muziek van Jo Sporck: eigen, intens, lyrisch, krachtig. En daarom is de Stichting Sporck opgericht. Zij zetten zich belangeloos in om de composities van de Nederlandse componist Jo Sporck en zijn geestverwanten te promoten.

vr 15 apr / 

20.30u

Lees meer..

MUZIEK

video-play-button
video-play-button