Sabine Molenaar: Touch me

Wat doet intimiteit met jezelf, met je lichaam, met je zelfbeeld? En wat als je eigen intimiteit botst met die van een ander? De jonge choreografe Sabine Molenaar onderzoekt met Touch me de vele facetten van intimiteit; de tederheid, de hardheid, de kwetsbaarheid, de eenzaamheid, maar ook de schoonheid en de troost ervan. In een bizarre reeks tableaus schiet het heen en weer tussen beladen traagheid en rustgevende uitbarstingen van energie.

Sabine Molenaar is een performer met een sterke présence en een zelden geziene lenigheid. In 2013 was ze met haar eerste solo That’s it te zien tijdens een Jonge Makersavond in De NWE Vorst. Ze won hiermee ­­­­­­­de eerste prijs in Bilbao ACT festival en de TAZ/Elle-prijs voor Strafste Vrouwelijk Talent op Theater Aan Zee in Oostende. Haar associatieve verbeeldingswereld slaat meteen aan bij de toeschouwer, die zich moeiteloos overlevert aan een bizarre reeks bewegingen en transformaties.

Sabine Molenaar is een veelbelovend nieuw talent dat wordt ondersteund door PLAN Talentontwikkeling Brabant. In PLAN werken samen: Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Circo Circolo, De NWE Vorst, Podium Bloos, Parktheater Eindhoven en United Cowboys.

Voor Blog Beton van Festival Cement maakten Matthijs Klaassen en Simone Vos onder de vleugels van Domein voor Kunstkritiek een mooi item over Sabine Molenaar:

Tobias Draeger: Daily Madness (Nederlandse première)

Eén man, in een kantoor met één lamp, omgeven door een ontelbaar aantal Post-its.

​De Oostenrijker Tobias Draeger vertelt het verhaal van een man die gevangen zit tussen de dwangmatige drang de puinhoop van alledag te ordenen en het verlangen om juist de beperkende muren in zijn eigen hoofd omver te gooien. ­­Daily Madness is een kruistocht voor die vonk die we allemaal voelden toen we klein waren: het gevoel van vrijheid dat we kregen als de fantasie het uiteindelijk won van de angst.​​

Deze Double Bill is onderdeel van Oktober Dansmaand

Double Bill Dans:

Sabine Molenaar & Tobias Draeger

do 8 okt /

20.00

video-play-button
video-play-button

Tobias Draeger: Daily Madness_foto Anna Peisl.

Twee voorstellingen van twee bijzondere makers op één avond!

i

Lees meer