Likeminds is producent en netwerk van meerstemmige theatermakers. Maker Mustafa Duygulu is sinds 2013 lid van het ensemble. Hij studeerde in 2009 af aan de Toneelschool Maastricht en deed daarna op het toneel in korte tijd veel ervaring op. Hij speelde in producties van o.a. Toneelgroep Amsterdam en het Onafhankelijk Toneel. Op tv was Mustafa de afgelopen jaren te zien in o.a. Van God Los, Hoe Overleef Ik? en Flikken Rotterdam. Mustafa schreef het scenario voor de korte film Roken als een Turk, waarvoor hij een nominatie kreeg voor de Zilveren Krulstaart 2013. In 2013 speelde hij een rol in de met drie Gouden Kalveren bekroonde speelfilm Wolf.

Voor Mustafa zijn de door hem te behandelen thema’s bij Likeminds duidelijk: egoïsme versus idealisme. Met Closer greep hij de kans om deze tegenstellingen te verkennen in de liefde.

In dit gelauwerde stuk van Patrick Marber treffen vier verloren zielen elkaar in een metropool: een ex-stripper, een bange schrijver, een kunstfotograaf en een recht-voor-zijn-raap dermatoloog. Als magneten trekken ze elkaar aan, verbonden door hun hevige verlangen naar menselijk contact. Ze zoeken een schuilplaats in de liefde, maar ontdekken dat je ook daar jezelf niet kan ontvluchten. Een rauwe voorstelling over broze illusies en bittere waarheden.

Tekst Patrick Marber, vertaling Eva Coolen, concept & regie Mustafa Duygulu, met Reinout Scholten van Aschat, Sarah Jonker e.a., choreografie Charlotte Goesaert

Likeminds/

Mustafa Duygulu:

Closer

Lees meer..

Egoïsme versus idealisme. Met Closer grijpt Mustafa Duygulu de kans om deze tegenstellingen te verkennen in de liefde.

vr 11 mrt / 

20.30u

video-play-button