Theaterfestival
De Koffer:

​Editie #16

8 tm 14 mei

Theaterfestival de Koffer: een mengeling van kunst zweet en plezier!
Met voorstellingen van Corné van Sprundel, Xanthe Lamers, Roxane Clijsen, Levien Reedijk, Ricardo Esser, Gegam Soghomonyan en Twan van Bragt.

Ricardo Esser: Harlecchino!
Truffaldino heeft zich in de nesten gewerkt door bij twee meesters tegelijkertijd in dienst te gaan, die daar niets van weten. De twee meesters zijn minnaars: Florindo, op de vlucht na een doodslag, en Beatrice, die hem als man verkleed achterna reist. Ze missen elkaar, maar hebben niet door dat ze in de zelfde herberg logeren. Lukt het de knecht om zijn twee meesters uit elkaar te houden, of lukt het de twee minnaars elkaar terug te vinden?
Regie: Ricardo Esser Spel:  Selina Eijkemans, Lotje van Vegchel, Anne Luers, Esmee Tielemans, Jilke Sanders, Lars König & Kevin Hoes Speeldata: 10, 12 en 13 mei.

Xanthe Lamers: Stille stroming
Stille stroming vertelt over een man die verloren raakt in een wereld waarvan hij de wetten niet kent. Hij wil vluchten voor de eenzaamheid die hem achtervolgt. Maar hoe kun je verder met het leven als je het verleden niet los kunt laten? En hoe weet je of je eigen herinneringen aan dat verleden betrouwbaar zijn? Een voorstelling over eenzaamheid en isolatie, want verbondenheid bestaat alleen in het verleden of de fantasie.
Iedereen is op zoek naar verbondenheid.
Regie: Xanthe Lamers Spel: Ernst van Wely, Ramo Meru, Sara van Welbergen, Marlie van Uden & Valentina Vacca Speeldata: 9, 11 en 14 mei.

Roxane Clijsen: Exit the Queen
Het regent kikkers uit de wolken, de bliksem blijft onbeweeglijk in de lucht, vijfentwintig inwoners zijn gesmolten, en de ministers zijn in de rivieren gevallen terwijl de wilgen in de afgrond storten. Het is einde verhaal voor Koningin Marie-Antoinette en haar ooit zo welvarend rijk. Lange vette jaren van bals en exclusiviteit maken plaats voor magere jaren. De onsterfelijke Koningin zal sterven en haar rijk sterft met haar mee. Iedereen weet er van, behalve de Koningin. Niet iedereen accepteert haar dood en dat zal de Koningin ook zeker niet doen. Dit is het begin van het einde van het sprookje van Marie-Antoinette, waarin ieder zijn eigen rol vertolkt en meespeelt tot het einde van de voorstelling.
Bewerking van de klassieker van Ionesco’s ‘Le roi se meurt’. Een donker, absurdistisch sprookje waarin de mens verlangt naar onsterfelijkheid maar geconfronteerd wordt met de vergankelijkheid. Volhardend zoekt het zingeving in een wereld waar goden al lang niet meer regeren.
Regie: Roxane Clijsen Spel: Fleur Kuipers, Rozemarijn de Bruin, Eleni Tsolodimos, Beau Swierstra & Maartje Merlijn Speeldata: 10, 12 en 14 mei.

Corné van Sprundel: Slapen doe je ‘s nachts…
“Slapen doe je ‘s nachts…” is een vrije bewerking van “Winterslaap” van Heleen Verburg, een modern sprookje over een meisje (Jaap) dat met haar ouders in een hol woont. Uit angst voor de gemoderniseerde buitenwereld willen de ouders er nooit meer weg dus ze doen er alles aan om Jaap klein te houden. Dat lukt aardig totdat Jaap een vermoeden krijgt dat er buiten nog een heel ander leven is.
Deze voorstelling is een samenwerkingsverband tussen Studententheatervereniging De Koffer en de Universiteit van Tilburg.
Regie: Corné van Sprundel Spel: Anoek Ansems, Karlijn Kaal, Lisa Ruskus, Wouter Koster, Kristel Mulder & Sandrine van der Perk Speeldata: 8, 9 en 12 mei

Gegam Soghomonyan: Omdat het gekund had
Laten we zeggen twee mensen, een vrouw en een man. Laten we zeggen rond de veertig. Maakt niet uit waar, maar laten we zeggen in dit heelal. Met hen gebeurt het aller aller allermooiste… Ze worden verliefd. Zij zien elkaar en beseffen dat zij voor elkaar gemaakt zijn. Dat alle gebeden, mantra´s en alle popsongs die ooit gezongen, gepreveld of geschreven zijn voor hen bedoeld moeten zijn. Alleen het heelal weet niet dat het twintig jaar te laat is en dat de twee geliefden zich hebben vastgeknoopt aan anderen, voor wie ze niet gemaakt zijn. Wat is twintig jaar? Voor een heelal niks, voor twee mensen veel.
Dit is de angstaanjagende dodenrit, in een klein uurtje, van een liefde die na twintig jaar ingehaald moet worden.
Regie:  Gegam Soghomonyan Spel: Dick Hermans, Jeffrey Smits, Malin Winter, Noëlle Vekemans,
Sanne van Gelderen & Sarah Zweegers Speeldata: 11, 12 en 13 mei

Levien Reedijk: Als je van hout bent
Stel je wordt ongevraagd, half volwassen, in het leven geslagen. Je moet naar school, je vader is aan de drank en de wereld vindt dat je niet echt bent. Je hebt er een hard hoofd in en dan is daar de verleiding van het echte leven en de lusten. Hoe lang kan Pinokkio vluchten? En kan ook een houten hart breken?
Een snelle komedie met een naar randje.
Regie: Levien Reedijk Spel: Annemarijke op de Laak, Ineke Jolie, Ivo van Stiphout, Julie van den Hoven, Nick Koper & Wessel Schermij Speeldata: 10, 11 en 13 mei

Twan van Bragt: Shine
De mens. Je kunt hem de mooiste kleren aantrekken, parfumeren, met tweewoorden laten spreken, vriendelijk laten glimlachen en tot tien latentellen. Je kunt hem tafelmanieren bijbrengen, selfies laten maken en eenauto laten besturen. Dat kan allemaal. Tuurlijk. Maar onder dat dunne laagje beschaving schuilt een woest en barbaars beest, wachtend op zijn bevrijding. Shine is een beeldende en fysieke voorstelling, tenenkrommend herkenbaaren zo treurig dat het grappig wordt. Ga nog even naar de kapper, koopeen nieuwe cocktailjurk en oefen op uw glimlach. Het belooft eenprachtige avond te worden.
Regie: Twan van Bragt Spel: Annika Eiff, Judith Mol, Ruby van Boekel,Daan van Stiphout, Veerle van Stiphout, Michiel van Aalst, NereaHuijbregts. Speeldata: 11, 13 en 14 mei 

110 kilo liefde! Dat krijg je bij Theaterfestival De Koffer. In mei is het alweer tijd voor de 16e editie. Elke keer nemen zij je mee op een trip langs de spannende randjes van het theater en ook dit maal presenteren ze een bomvol programma waar we trots op zijn.​

Lees meer..