7 januari - I SOLO MENT
I SOLO MENT is een in elkaar verweven dubbelsolo waarin twee temperamentvolle, gedreven individuen, fysiek samenkomen op het podium. Man: gedreven, intelligent en compromisloos. Trouw aan zichzelf wordt hij opgeslokt door zijn denkwereld. Vrouw: zijn contrapunt, observerend, analytisch en reflecterend. Enerzijds begrip en bewondering voor zijn wereld en anderzijds onbegrip en drang naar connectie. De man en de vrouw worden gedanst door de magnifieke Dario Tortorelli en Cecilia Moisio.

Voor de muziek, gecomponeerd door Arne Van Dongen, geldt Nick Cave als inspiratiebron: de man, zijn muziek, zijn universum. Het medium fotografie, en in het bijzonder de foto’s van Tom Van den Broek, inspireerde zowel videast Bernie van Velzen als scènograaf Niek Kortekaas. I SOLO MENT werd in 2009 geselecteerd als één van de belangwekkendste producties van het seizoen.

‘Een voorstelling beginnen met de dood, dat hakt erin. Zeker als die zo krachtig is verbeeld als in I SOLO MENT. (...) Een voorstelling beginnen met de dood, dat bergt ook een gevaar. Kom maar eens over deze indringende scène heen. Toch lukt het Van den Broek de spanning uit te bouwen naar een climax: een nog kouder einde. (...) Bruisende voorstelling over verlangen naar contact.’ (de Volkskrant)


8 januari - Pushin The Wheel
Een intieme herinnering aan de afgelopen 15 jaar die halsreikend uitkijkt naar de toekomst. Opgebouwd uit spontane flashbacks en flashforwards van oud en nieuw bewegingsmateriaal. De song Jubilee Street van Nick Cave & The Bad Seeds is een belangrijk uitgangspunt voor de voorstelling. Daarnaast creëert Nicolas Rombouts een live soundscape opgebouwd uit klanken op het podium en verder bewerkt met effecten. Dit vormt een bevreemdend contrast met de song en manipuleert de tijds- en klankbeleving van het nummer zonder het te bewerken.

Samen met een cameraman, die live filmt en beelden projecteert, neemt Ann Van den Broek de toeschouwer mee op een haast psychedelische trip. Met de blik op verleden en toekomst gericht, vervaagt de grens tussen toeschouwer en performer in het nu.

‘Er is een eindeloze melancholische trip met een naar adem happende zanger – je wilt haast dat hij eens diep zucht. Een vingerknip. Opnieuw. Wordt wat we op het scherm zien gelijktijdig gefilmd, of is het eerder opgenomen? Zit Joep van der Geest ineens tussen de kledingrekken verstopt? De voorstelling ontpopt zich als een snelkookpan waarin verleden, heden en toekomst, dans, film, muziek en performance tot iets puurs en essentieels worden ingekookt.’ (Theaterkrant)

Wil je naar biede voorstellingen? Maak dan gebruik van ons combiticket met korting.
Dat bestel je hier.


Trailer I SOLO MENT:

Een feestjaar voor choreografe Ann Van den Broek. Haar dansgezelschap WArd/waRD bestaat 15 jaar. Dat vieren we in De NWE Vorst op 7 & 8 januari met een mooi dubbelprogramma.

15 JAAR WArd/waRD - Ann Van den Broek

Ann Van den Broek:

I SOLO MENT

Ann Van den Broek: Pushing The Wheel

do 7 jan /

vr 8 jan /

20.30

20.30

Lees meer

i

video-play-button