De paar uurtjes dat het licht is ga je naar buiten, wandel door een bos of park. En dan kom je met rode wangen van de buitenlucht bij ons naar binnen.
Lisah maakt Roezemoes steekt de lichtjes aan en stookt de verwarming op.
Om zes uur openen de deuren van De NWE Vorst zich voor een hartverwarmend winterfestival. Lisah Baert nodigt verschillende Tilburgse kunstenaars uit en maakt samen met hen een gevarieerd kerstprogramma rondom de voorstelling SLAPEN.


18.00 uur kliekjesrestaurant
Genoeg is genoeg. Vanavond staan er kliekjes op tafel.
De zalmmousse van de buurman, de stoofpeertjes van de opa van Peerke en de linzensoep van een woongroep. Het verhaal achter het eten beïnvloed je smaak en zal op een bijzondere manier gepresenteerd worden.
Voor het Kliekjesrestaurant koopje een los kaartje van € 17,00.

20.30 uur SLAPEN
Een fantasierijke, beeldende tocht door de wereld van het onderbewuste.
Je slaapt een derde van je leven. Onderdeel van de slaapcyclus is dromen ‘Ik zag mijn moeder, ze zag eruit als een blauw olifantje, maar ik wist wel dat het mijn moeder was.’ In SLAPEN zal Lisah de grillige droomlogica verbeelden met dans, mime, muziek en een professor om stil te staan bij iets wat we iedere nacht doen.
Eerdere jaren was Lisah maakt Roezemoes te zien in de NWE Vorst met WONEN (2013) en LEVEN (2014, uit de reeks WONEN, LEVEN, SLAPEN, ETEN). Persoonlijke, schijnbaar lichte voorstellingen die nog lang nagalmen.

21.30 struinen en drinken
Op verschillende plekken in het gebouw mooie verrassingen. Lullabiess gezongen door Mathijs Leeuwis en Suzanne Bakker. Op de foto in een droom. Schuif aan bij Wim Verhoeven, warm je aan een vuurkorf met marshmallows. Roezemoes in alle hoeken.

Regie en concept Lisah Baert spel Lili Kok, Suzanne Bakker, Miroslav Kochanek.
Muziek Mathijs Leeuwis, dramaturgie Marijn van der Jagt, regieassistent Tegest Pecht Guido.
Decor Simon Haen productie Saartje Hoogland, kostuums Femke Klinkenbijl.
Lisah Baert wordt in haar praktijk ondersteund door Plan Talentontwikkeling Brabant, een samenwerking tussen Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, De NWE Vorst, Podium Bloos en Circo Circolo.

Trailer SLAPEN:Lisah maakt 
​Roezemoes:

Slaapfestival

ma 28 & di 29 dec

In de donkere dagen tussen
kerst en nieuwjaar kruipen
​wij bij elkaar in de NWE Vorst.

video-play-button

Lees meer

i