De Brabantse choreograaf Arno Schuitemaker (1976) was in zijn begindagen kind aan huis bij De NWE Vorst. Van daaruit is hij inmiddels internationaal doorgegroeid. Hij behoort tot één van de meest in het oog springende makers van zijn generatie. Zijn werk wordt van Amsterdam tot Hong Kong en van Dresden tot Montreal lovend door publiek en pers ontvangen. Zo schreef de Volkskrant over I is an Other: Ronduit prachtig, slim en ontroerend. (****) 

Arno Schuitemaker:

WHILE WE STRIVE

i

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­In While We Strive vult de ruimte zich met geluid. Het licht golft er doorheen. Drie dansers bewegen onophoudelijk, van verstild tot dynamisch en explosief. Het krachtige samenspel van beweging, licht en geluid brengt bij de toeschouwer een stroom van associaties op gang. Niet voor niets vormt Arno Schuitemakers fascinatie voor filosofie en neurowetenschap de inspiratiebron: een trip voor de zintuigen die verleidt tot een andere kijk op het hier-en-nu.

De p­­ers over While We Strive:

"(…) met While we strive neemt Schuitemaker zijn publiek volledig mee in een zowel fysieke als esthetische ervaring. Het is zijn sterkste voorstelling tot nu toe. "
****. Moos van den Broek, Theaterkrant. Read  the review in English

"Intelligent en inzichtelijk. (...) wie meegaat in de bedwelmende ruis heeft een zinneprikkelend uurtje."
****. Francine van der Wiel, NRC Handelsblad. Read the review in English.

"In While We Strive zijn choreografie, licht en geluid volledig op elkaar ingespeeld en tillen elkaar naar een hoger niveau. De overtuigende choreografie, uitgevoerd door een krachtig drietal dansers, sleept de toeschouwer mee in een ervaring die niet snel vergeten zal worden."
Maaike Zeegers, Dansmagazine

"Spanning wordt zichtbaar, voelbaar en misschien kan je het ook wel een beetje ruiken en proeven."
Joris van Laak, Brabants Dagblad

Deze voorstelling is onderdeel van Oktober Dansmaand

vr 23 okt /

20.30

Arno Schuitemaker_While We Strive_foto Jochem Jurgens

video-play-button

Lees meer