Incubate & 
De NWE Vorst:
EXPLORE MORE.

di 15 september 19.00 uur​​
Het Zuidelijk Toneel (NL)
Rümke en De Man Door Europa
Theatrale lezing

Omdat Lucas De Man deze tijd beter wil begrijpen en doorgronden, gaat hij met een team van creatieve professionals op reis door Europa. Hij gaat in gesprek met hedendaagse creators (kunstenaars en creatieven in de breedste zin van het woord: schrijvers, denkers, makers) en experts op het gebied van tijdgenoten van Jheroniumus Bosch. Deze tijdgenoten hadden invloed op de ontwikkeling van Europa: Erasmus, Thomas More, Copernicus, Machiavelli, Columbus, Luther, Mehmet II en het Epicurus. De Man maakte een reis naar verschillende landen en doet hier op theatrale wijze verslag van.

​​
​wo 16 september 19.30 uur
SILKE Cie. (AT)
Versuchsperson Silke Grabinger
(Nederlandse première)
Dans / performance

Een bijzonder dansexperiment, waarin de Oostenrijkse danseres/choreografe Silke Grabinger zelf proefpersoon is. Grabinger vroeg internationaal gerenommeerde choreografen om een stuk voor haar te maken. Geen onderwerp of thema, enkel een tijdsduur van 10 minuten voor elke choreograaf. En daarvoor stelde zij zichzelf volledig, geestelijk en lichamelijk, tot hun beschikking.​do 17 september 22.30uur
Nadia Schnock (BE)
Gary (Nederlandse première)
Hedendaags theater / muziektheater

Eigenlijk zijn wij allemaal een human jukebox. We hebben talloze liedjes in ons hoofd waaraan vaak ook herinneringen kleven. Werkt dat met film eigenlijk net zo? Voor Gary stelde de Brusselse kunstenaar Nadia Schnock zich deze vraag.

Gary is een door spookbeelden achternagezeten crooner. Hij bevindt zich samen met zijn muzikanten in een filmzaal waar Sinatra, Hitchcock en Alain Resnais elkaar ontmoeten. Hier raakt hij het spoor bijster in een onafgebroken playback van beelden en geluiden. Een geschifte tocht in een mentale jukebox. Gary is een hommage aan de filmkunst.

vr 18 september 21.00 uur
Yann Marussich (CH)
Bleu Remix
Performance

Bleu Remix is een installatie / performance waarin de Zwitserse kunstenaar Yann Marussich een mysterieuze blauwe vloeistof als bloed uit zijn lichaamsopeningen tevoorschijn laat komen; van zijn ogen, mond en neus tot de poriën in zijn huid. De vloeistof is tegelijkertijd het finale effect en het bijproduct van een innerlijk proces. Het is het verbindingsstuk tussen binnen en buiten, het maakt zichtbaar wat normaal onzichtbaar is in een beheerste biochemische choreografie.

​​​​
za 19 september 17.00, 18.15, 19.30, 20.45 & 22.00 uur
lAmpekAp/Villanella (BE)
Fresco (Nederlandse première)
Filminstallatie

Een psychedelische visuele trip op muziek van zanger en dEUS-gitarist Mauro Pawlowski.

In Fresco lig je samen met een dertigtal andere toeschouwers op een grote fluwelen bank. Boven je hoofd komt het luchtruim tot leven. Als een soort voyeur kijk je vanuit verschillende perspectieven naar de mens in strijd met de natuur, man versus vrouw, naakt.

Met de filminstallatie Fresco laat lAmpekAp je nieuwe horizonten verkennen.

​​​​​
​​
​zo 20 september 19.30 uur
het KIP & les ballets C de la B (BE)
Ladycock
Dans/theater

REALITY IS A DANGER ZONE.
Een kruising tussen dans en theater waarin onheilspellende types elkaar ontmoeten in een wereld gevuld met originele filmmuziek van Hitchcocks films.

In deze thriller is voorzichtigheid geboden; een zelfgemaakt mes van aluminiumfolie is soms scherper dan een vers geslepen keukenmes...

Dubbelgangers, piepende deuren en snerpende violen staan garant voor een absurdistisch spektakel. Mét douchescène!

​​

​​Van 14 t/m 20 september strijkt het multidisciplinaire Incubate weer neer in de stad. Dit festival staat internatio­naal bekend om zijn drang naar artistieke vernieuwing. Naast een uitgebreide muziekprogrammering vind je op Incubate ook film, theater, dans en veel meer.
De NWE Vorst zocht voor Incubate internationaal naar vernieuwende en spraakmakende performances die passen bij het verleggen van grenzen en garant staan voor een unieke ervaring. Dit performing art program is verzameld onder de noemer EXPLORE MORE.

lees meer...

video-play-button
video-play-button
video-play-button
video-play-button

di 15 tm zo 20 sep

Lees hier de recensie
van de theaterkrant..   

i

video-play-button