MIDDAG NWE VORST
Doorlopend
William van der Voort: Corner Shots – raamexpo
​Fotograaf William van der Voort werkt sinds 2013 aan een doorlopend project: Corner Shots. Inmiddels heeft hij al meer dan 300 uiteenlopende hoeken gefotografeerd, van kleine haast onherkenbare hoeken, tot grote bekende hoeken en zelfs ook lelijke hoeken. De hoeken hebben allemaal één ding gemeen; het zijn Tilburgse hoeken. We exposeren Corner Shots in verschillende ramen in de Willem II straat!

Doorlopend
P
op Up Cinema @ De NWE Vorst
Jeugdfilms (6+)
Heel veel keileuke films en filmpjes, speciaal uitgezocht voor kids. 

VorstBende introductieles (6-12 jaar)
We starten dit seizoen weer met de leukste kinderclub van Tilburg. Wil je eens proberen hoe dat gaat? Tijdens De Opening kun je meedoen met een gratis introductieles. Deze start om 14 uur en eindigt met een presentatie voor de ouders. Wil je meedoen? Laat even weten dat je komt via  vorstbende@denwevorst.nl.

HUT: Luchthapper (6+).
HUT is het kersverse gezelschap rondom Maarten Hutte­­n. Speciaal voor De Parade maakte hij een muzikale minirevue over leven zonder geld. Maak vast kennis met HUT en verheug je op een nieuwe voorstelling die in november bij ons in première gaat.​

MIDDAG PARADOX
Tony Overwater Kwintet: Kikker heeft de Blues
Kikker heeft de Blues is het vervolg op Kikker Swingt! Een succesvolle voorstelling over de verhalen van Kikker door het Tony Overwater Kwintet. De verhalen in dit jazzconcert zijn geschreven door Max Velthuijs. Een genot voor jong en oud want Kikker is niet alleen populair bij kinderen maar zeker ook bij volwassenen. Meer info vind je hier. 

VROEGE AVOND NWE VORST 
Kluizenaar #1: Anna van der Kruis
Een nieuw fenomeen in De NWE Vorst: De Kluizenaar. Een week lang sluit een maker zich op in onze Kluis in de kelder. Wat daar in die week allemaal gebeurt (of juist niet) wordt aan het eind van die week gepresenteerd aan publiek. Als eerste ­­­­­kluizenaar verwelkomen wij toneelschrijver Anna van der Kruis.

Eerst ontvangt Anna op ­­5 september tijdens TF in Amsterdam officieel het aan haar toegekende TheaterTekstTalent Stipendium 2015. Direct daarna sluit zij zich een week op, tussen de vier veiligste muren van De NWE Vorst: in de Kluis. In complete afzondering zal zij vijf dagen werken aan een vervolg op haar succesvolle serie blues in boxes. Wanneer de deuren opengaan tijdens de seizoensopening, presenteert zij aan een klein publiek haar meest intieme, ontluisterende en – dikke kans – bluesy ontdekkingen.

BOG.: Benoemproject
BOG. is de Vlaams-Nederlandse collectie van theatermakers Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Benjamin Moen en Judith de Joode. Tussen 31 augustus en 5 september doen ze Het Benoemproject in Tilburg. Ze benoemen de stad. Zonder oordeel geven ze de dingen de naam die ze al hadden. Zoals je in een tekst sommige woorden onderstreept om ze beter te lezen.
Na een week benoemen toont BOG. in woord en beeld wat er in Tilburg is benoemd, hoe het project in zijn werk ging en wat de kartonnen bordjes te maken hebben met de voorstelling GOD. waar BOG. momenteel aan werkt. 

AVOND NWE VORST
Voor het avondprogramma in De NWE Vorst koop je één entree ticket en bepaal je zelf waar je aanschuift. De kaartverkoop start binnenkort.

[prod]nu: s p e e c h e s
Het onlangs opgerichte productiehuis voor de kunsten [prod]nu prenteert dit seizoen een nieuwe reeks: speechesSpeeches lijkt op van alles maar is toch uniek in haar soort. Het gaat over het genot van het spreken in eenrichtingsverkeer. Elke aflevering word je in een bijzondere ambiance geconfronteerd met 6 korte speeches van (max.) 7 minuten. Het zijn hommages aan het leven, de rede. Niet alleen wat maar ook hoe het gezegd wordt, telt; persoonlijk of afstandelijk, algemeen of privé, maar altijd zonder tegenwerpingen, verantwoordingen of commentaar. Sprekers met diverse achtergronden van schrijver, journalist, bestuurder, asielzoeker, jongere oudere tot oudere jongere, van liefhebber, buurtbewoner tot professor. Telkens 6 sprekers met een gemeenschappelijk uitgangspunt.

Tijdens De Opening kun je kennismaken met dit nieuwe programma. Vertrekpunt is dan: Privacy is boring.

Peerke en Lenneke: Videosterretjes
Een performance waarbij de virtuele wereld en de echte wereld verwarrend door elkaar heen lopen.
Peerke en Lenneke maken een performance met 5 jongeren. Ze beginnen een vlog, een lichaam op het internet. Ze etaleren zichzelf in de virtuele wereld en maken privé publiekelijk. Wie kijkt er naar wie? Ze zijn hun eigen redacteur en degene die het hardst schreeuwt, krijgt de meeste views.  

Poetry Circle 013: Share my doorstep
Tilburg kent sinds jaar en dag een actieve literaire scene. Sinds kort maakt ook de Poetry Circle 013 daar deel van uit. Poetry Circle Nowhere is een landelijk platform voor schrijvende performers en performende schrijvers. De vijf bevlogen dichters en performers van Poetry Circle 013 spelen vanavond Share My Doorstep, waarin zeven herkenbare verhalen over het nu en de onvoorspelbare toekomst in elkaar zijn gevlochten.

United Cowboys: Appearance
Een graag geziene gast in De NWE Vorst: United Cowboys. Met Appearance brengt zij een performance tussen hemel en aarde. Een balanceren tussen weerstand en overgave. Een fysieke transparantie die speelt met verschijning en duisternis; Appearance roept heilige sereniteit en pure waarachtigheid op.

DansBrabant
Onze huisgenoot DansBrabant zet zich in voor danstalent in en uit het Brabantse land. Vanavond presenteren zij één van de makers uit hun stal! 

Entree AVOND NWE VORST € 14,00. Vroege vogels (tot 1 sep) € 11,00.
Kaartverkoop start binnenkort.

AVOND PARADOX
20.30 uur
Thijs van Leer – Pierre van der Linden – Eef Albers – Thomas Zoetelief – Koos Wiltenburg
Als je de CV’s van al deze heren leest, valt een ding meteen op: allemaal hebben zij hun roots in de jazz en dat mogen ze vanavond in Paradox laten horen.
Voor het avondprogramma in Paradox koop je een ticket via de site van Paradox Tilburg. Meer info en tickets vind je hier.

De NWE Vorst & Paradox:

De Opening van het

culturele seizoen.

​Bij de start van een nieuw seizoen, hoort natuurlijk ook een fijne opening.

We vieren dit graag met jou, met 'onze' kinderen en met makers die op allerlei manieren bij ons betrokken zijn. En natuurlijk met Paradox, ons collega-podium voor muziek hier in de WillemII-straat.​

Het programma wordt tot op de laatste dag uitgebreid, maar dit staat al vast:

lees meer...

i

HUT: Luchthapper.

za 12 sep /

14.00