L'Avventura:

L'Avventura-avond

Binnen de fijne context van de maandelijkse L´Avventura-avond prikkelen we de zintuigen met nieuw werk van Ulrike Doszmann, met een (niet eerder in Nederland vertoonde) voorstelling van T.r.a.s.h. – MichaelDouglas Kollectiv en met een voorstelling van Peerke & Lenneke.

Ulrike Doszmann: WEISS. Première
Winter. Uitvaart. Kou. En eromheen alles eindeloos wit. Dompel je onder in de wereld van doffe ellende en groots verdriet. Geniet van de ijle schoonheid van winterstormen en bibberen tot je erbij neer valt. 
Een voorstelling van en met Ulrike Doszmann, regie advies Leonard Bedaux, dramaturgie advies Laura Las.

T.R.A.S.H. / MichaelDouglas Kollectiv: ONLY LOVE / LET'S GET PHYSICAL…
Deze voorstelling is ontwikkeld tijdens het onderzoeksproject one week stand 2015 van het MichaelDouglas Kollektiv (DE). Tijdens dit project wordt een choreograaf/ kunstenaar/denker uitgenodigd om, in een tijdsbestek van een week, met het gezelschap tot een nieuwe performance te komen. Vanwege de gekaderde, intense werksituatie worden instinctieve creativiteit en impulsieve fysicaliteit getest en op scherp gezet.

ONLY LOVE/LET’S GET PHYSICAL gaat over relaties, grenzen en machtstructuren. Over kwetsbaarheid, onderwerping en over de man-vrouwverhouding.

… The body in need, the body as a hostage, the mind caught between rationality and irrationality. The unsettling concepts of the body.

Choreografie: Kristel van Issum i.s.m. de performers Douglas Bateman, Susanne Grau, Michael Maurissens, Sabina Perry, decor Paul van Weert, muziekcompositie Han Stubbe, vocals Gunter Nagels, licht Ruben Steenmeijer, foto Paul van Weert. Met dank aan Jan Zobel. Ondersteund door Dans Brabant & - in het kader van de bevordering van het internationale cultuurbeleid - ministerie voor familie, kinder, jeugd, cultuur en sport deelstaat Noordrijn-Westfalen, DE.

Peerke & Lenneke: Me at the Zoo # 3
Arnon Grunberg: 'Het paradoxale is dat als de mens eenmaal bestaat, hij doorgaans het niet-zijn meer verafschuwt dan het zijn.'
Me at the Zoo #3 gaat over lichamen op het internet. De drang om deze persoonlijkheid vorm te geven middels een camera en de behoefte om onszelf te presenteren op het web. Zijn we bang voor het niet-zijn omdat we alles kunnen zijn? Een solo van één vrouw. Zij is alles.

Peerke Malschaert en Lenneke Maas ontwikkelen een reeks performances voor de L'Avventura avonden. Op 5 maart is de derde van de reeks te zien.

za 5 mrt /

Op de bank zitten kan altijd nog, maar wat ons betreft niet op zaterdag 5 maart. Met o.a. in de NWE Vorst Ulrike Doszmann, T.r.a.s.h./ MichaelDouglas Kollectiv en Peerke & Lenneke.

20.00u

Lees meer..