Een wit lichtmannetje maakt een lange reis door de wereld en de ruimte. Overal zijn lichten maar er is niemand zoals hij. Tot hij bij het stoplicht komt. Daar staat hij, het stoplichtmannetje. Samen trekken ze verder door de stad en het veld en ze vinden tenslotte een plek waar ze het naar hun zin hebben…

In dit vervolg op Lampje Lampje bewijzen Wiersma & Smeets opnieuw dat de mooiste verhalen verteld worden met de meest simpele en onverwachte materialen. Met een combinatie van high en low tech presenteert het duo opnieuw een spetterend theaterlab vol lachende lichtjes waarin ze met glazen bonbonschalen, gaatjeszemen, spiegels en tal van andere huis-, tuin- en keukenvoorwerpen de meest wonderlijke figuren projecteren.

Beeldend kunstenaar Moniek Smeets en beeldend theatermaker Bram Wiersma bundelden in 1999 hun krachten om vanuit een beeldend uitgangspunt theater te maken. Inmiddels heeft het tweetal vele stukken op zijn naam staan, waarin telkens beeld en klank centraal staan. Ze treden op in vele landen van Europa en ook daarbuiten. De laatste jaren wordt spelen met licht steeds belangrijker en presenteren ze zich ook in de wereld van de lichtkunst met installaties en performances.

Na de voorstelling is er in de Rode Salon van De NWE Vorst een klein laboratorium van en met licht waar je lekker in kunt spelen en ontdekken.


Ps: Voor de grote mensen speelt Wiersma en Smeets in de avond de voorstelling Wiersma en Smeets slaan toe. Kijk voor meer info daarover hier.


Herfstvakantie. Dikke 
kans dus dat het regent. Maar niet getreurd! Op donderdag 29 oktober kun je in De NWE Vorst naar een voorstelling komen kijken. En dat niet alleen: daarna mag ook zomaar binnen stappen in een klein laboratorium (van en met licht!) waar je lekker kunt spelen en ontdekken.

Wiersma & Smeets: Stoplicht (3+)

do 29 okt /

14.00

video-play-button

lees meer...

i